Ostrá pochúťka z rajčín a papriky – suroviny:
500 g sparených olúpaných rajčín nakrájaných na kúsky, 500 g očistených paprík nakrájaných na kocky, 150 g olúpané, na kolieska nakrájané cibule, 100 ml vinného octu, 1 vrchovatá KL mletej papriky, 1 zarovnaná KL mletého čierneho korenia, 1 zarovnaná KL soli, 1 balíček Gelfixu Super 3:1, 350 g kryštálového cukru, 8 kusov klinčekov
Postup:
Rajčiny sparíme, olúpeme a nakrájame na malé kúsky. Papriky umyjeme, zbavíme striedky a nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Pripravenú zeleninu vložíme do hrnca, pridáme ocot, mleté čierne korenie, mletú papriku a soľ. Za občasného zamiešania asi 10 minút povaríme.
Mohlo by vás zaujímať
Gelfix Super rozmiešame s 2 PL cukru a vmiešame do zmesi. Pridáme zvyšok cukru a opäť privedieme do varu. Povaríme 5 minút a ihneď plníme po okraj do pohárov, do ktorých sme vopred dali 1 klinček. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom. Ostrá pochúťka z rajčín a papriky je hotová.