Ostrá pochúťka z rajčín a papriky

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Ostrá pochúťka z rajčín a papriky – suroviny:

500 g sparených olúpaných rajčín nakrájaných na kúsky, 500 g očistených paprík nakrájaných na kocky, 150 g olúpané, na kolieska nakrájané cibule, 100 ml vinného octu, 1 vrchovatá KL mletej papriky, 1 zarovnaná KL mletého čierneho korenia, 1 zarovnaná KL soli, 1 balíček Gelfixu Super 3:1, 350 g kryštálového cukru, 8 kusov klinčekov

Postup:

Rajčiny sparíme, olúpeme a nakrájame na malé kúsky. Papriky umyjeme, zbavíme striedky a nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Pripravenú zeleninu vložíme do hrnca, pridáme ocot, mleté čierne korenie, mletú papriku a soľ. Za občasného zamiešania asi 10 minút povaríme.

Mohlo by vás zaujímať

Melónové čatní

Melónové čatní s paprikou

50 minútSuroviny na melónové čatní s paprikou ( rozpočet asi na 8 pohárov à 350 ml ): 1 kg melóna Galia (nakrájaného na kocky), 600 g… Čítaj ďaľej

Gelfix Super rozmiešame s 2 PL cukru a vmiešame do zmesi. Pridáme zvyšok cukru a opäť privedieme do varu. Povaríme 5 minút a ihneď plníme po okraj do pohárov, do ktorých sme vopred dali 1 klinček. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom. Ostrá pochúťka z rajčín a papriky je hotová.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach