Želé z černíc

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na želé z černíc (na 3 poháre po 375 ml):

0,7 l šťavy z černíc (asi z 1,3 kg černíc), 1 KL kyseliny citrónovej, 1 želírovací ovocný cukor

https://www.shutterstock.com

Postup:

Ostružiny umyjeme, necháme oschnúť a pomocou odšťavovača získame šťavu (postupujte podľa návodu na použitie prístroja). Odmeriame 0,7 l šťavy. Pripravenú šťavu dobre rozmiešame v hrnci s kyselinou citrónovou a želírovacím cukrom. Zmes privedieme za stáleho miešania do varu a minimálne 3 minúty necháme za stáleho miešania variť. Potom odtiahneme z platne. Uvarenú zmes, prípadne zbavenú peny, plníme okamžite až po okraj do pripravených pohárov. Závitové poháre uzavrieme, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Želé z černíc je hotové.

Mohlo by vás zaujímať

Hroznový džem s orechmi

Suroviny na Hroznový džem s orechmi: 1 kg zeleného alebo červeného hrozna bez jadierok, 2 citróny, 100 g orechových jadier, 500 g želírovacieho cukru 2:1,… Čítaj ďaľej

Tip:

Počas varenia pridáme ½ zarovnanej čajovej lyžičky zomletého korenia (škorica, klinček, kardamón, koriander).

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach