Ríbezľová polievka

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Ríbezľová polievka – suroviny:

300 – 350 g červených a čiernych ríbezlí, 100 ml suchého červeného vína, 2 polievkové lyžice zemiakového škrobu, 100 ml smotany na šľahanie, 2 polievkové lyžice práškového cukru

Postup:

Ríbezle rozmixujeme a necháme stiecť šťavu cez plátno alebo husté sitko. Šťavu necháme stekať do hrnca s cukrom a vínom. Prehrejeme na miernom plameni. Do mierne vriaceho vmiešame šľahačku vymiešanú so škrobom. Dobre premiešame a necháme zovrieť asi 3 – 5 minút.

Podávame vlažné spolu s bielym pečivom.

Mohlo by vás zaujímať

Kokosová krémová polievka s banánmi

Kokosová krémová polievka s banánmi

25 minútEnergia: 140 kcal.Kokosová krémová polievka s banánmi – suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 4 banány, 60 g cibule, 2 cesnakové strúčiky, 2 červené a zelené čili… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach