Šafranové rizoto

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na šafranové rizoto:

2 dcl olivový olej, 125 g maslo, krevety, 1 zväzok zelená špargľa, 1 ks fenikel, 300 g parmezán, cesnak, 100 g ryža arborio 2 balenia šafranu.

Šafranové rizoto

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme v hrnci na olivovom oleji, pridáme ryžu a zalejeme bielym vínom. Následne pridáme šafran rozmiešaný v troche vody a podlievame vývarom z kreviet za neustáleho miešania. Keď bude rizoto mazľavé, zjemníme ho smotanou a mierne zahustíme nastrúhaným parmezánom a pridaním orieška masla. Nakoniec dochutíme s bielym korením a trochou soli. Ozdobíme parenými krevetami a špargľou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach