Akonáhle sa vonku ochladí, prirodzene prestaneme mať chuť na studené šaláty. Aj keď v obchodoch nájdeme všetky druhy zeleniny celoročne, ja som zástancom sezónneho stravovania. Počas studených mesiacov sa na náš tanier výborne hodia strukoviny a zelenina. Vyskúšajte tento zimný šošovicový šalát. Základ je všetko dobre ochutiť a uvidíte, že aj takéto jednoduché suroviny vedia očariť.
Suroviny na šošovicový šalát:
60 g na rezančeky posekaného syra, 200 g šošovice, ½ červenej papriky posekanej na malé kocky, 1 malá nasekaná šalotka, 1 strúčik cesnaku, šťava z jedného citróna, 4 PL olivového oleja, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 PL nasekanej žeruchy, soľ, čierne korenie, ½ nasekaného feniklu, 1 veľká paradajka pokrájaná na kocky
Postup:
Šošovicu ponoríme na dve hodiny do vody a potom uvaríme al dente. Pridáme na lyžici oleja osmaženú cibuľku s cesnakom, olivový olej, citrónovú šťavu, fenikel, rajčinu, papriku a ostatné suroviny. Dochutíme soľou a korením.