Strakaté hviezdičky s krokantom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na strakaté hviezdičky s krokantom (vystačí na asi 60 kusov):

Na krokant: 2 zarovnané PL cukru, 100 g sekaných lieskových orieškov

Na cesto: 280 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva, 100 g cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, štipka soli, 1 vajce, 130 g zmäknutého masla alebo margarínu, 1 zarovnaná PL kakaa

Ešte potrebujeme: 3 plechy na pečenie, papier na pečenie, formičku na vykrajovanie v tvare hviezdičky (Ø 6 cm)

hviezdičky s krokantom

Postup:

Na prípravu krokantu necháme za stáleho miešania na miernom ohni skaramelizovať cukor do medovej farby. Odstavíme zo sporáka a vmiešame oriešky. Krokant vysypeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť a stvrdnúť. Tvrdý krokant prikryjeme papierom na pečenie a váľkom rozdrvíme na malé kúsky. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajce a maslo alebo margarín.

Mohlo by vás zaujímať

Škoricové hviezdičky

Suroviny na škoricové hviezdičky: 380 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžičku škorice, 250 g masla, 1 vajce, lekvár na… Čítaj ďaľej

Ručne vypracujeme dohladka. Tri štvrtiny cesta premiesime s polovicou krokantu. Do zvyšného cesta zapracujeme kakao. Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche najskôr vyvaľkáme zo svetlého cesta hrubý plát. Tmavé cesto po kúskoch rozdelíme na svetlé cesto. Obe cestá spoločne rozvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm. Formičkou povykrajujeme z cesta hviezdičky. Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a ozdobíme zvyšným krokantom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Doba prípravy: asi 60 minút
  • Doba pečenia: asi 9 minút na 1 plech

Upečené hviezdičky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

Tip:

V dobre uzavretej nádobe môžeme hviezdičky s krokantom uchovávať 3 týždne.

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach