Čokoládová tortička so zmrzlinou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Roztopená čokoládová torta je dezert, ktorý pozostáva z čokoládového cesta s tekutým čokoládovým jadrom. Je tiež známa ako čokoládový coulant, čokoládový lávový koláč alebo jednoducho lávový koláč.

Čokoládová tortička – suroviny:

130 g horkej čokolády, 65 g jemného kryštálového cukru, 120 g masla, 50 g hladkej múky, 4 vajcia, likér na dochutenie, 50 g čokolády – do stredu cesta, na doplnenie dezertu: orechová zmrzlina

Postup:

Maslo necháme ľahko roztopiť, vyšľaháme, zašľaháme čokoládu, ktorú si rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre (cca 1,5 min). Zašľaháme vajcia s cukrom a vyšľaháme do peny. Do hmoty zľahka vmiešame preosiatu hladkú múku. Ochutíme likérom. Vzniknutou hmotou plníme formičky vymazané tukom a vysypané hladkou múkou.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládový horúci koláčik

Čokoládový horúci koláčik

45 minútLávový koláč. Za týmto názvom sa skrýva dokonalý a okúzľujúci čokoládový dezert. Na prvý pohľad pôsobí náročne, ale opak je pravdou. Je  celkom jednoduchý. Skladá sa… Čítaj ďaľej

Do stredu koláča ešte vtlačíme menší kúsok čokolády. Naplnené formičky dáme vychladiť na cca 1 hodinu. Čokoládové koláčiky pečieme pri 180 °C asi 11 min. Teplé tortičky vyklopíme z formiček a odkrojíme vršky tak, aby nám vznikla mierna jamka. Pred podávaním tortičku doplníme orechovou zmrzlinou a priklopíme odkrojeným vrškom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach