Trasené linecké košíčky Olé s jahodami

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na trasené linecké košíčky Olé (počet kusov asi 20): 

Na košíčky: 20 ks kúpených korpusov košíčkov alebo, 250 g hladkej múky, 50 g práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, štipka soli, 150 g masla alebo tuku na pečenie

Na náp: jahodový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 500 g) alebo 500 g čerstvého ovocia, 500 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, 2 balíčky Crème Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker

Na ozdobenie: 1 balíček červeného Tortového želé Dr.Oetker, 250 ml vody, 40 g cukru

Ešte potrebujeme: plech na pečenie, uzatvárateľnú misu s objemom asi 3 l, formičky na pečenie košíčkov, dosku, cukrárske vrecko

Postup:

Na cesto spojíme všetky suroviny na doske a vypracujeme hladké cesto. Cestom naplníme formičky košíčkov. Plech vložíme do rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra:180°C (predhriata)
  • Teplovzdušná rúra: 60°C (nepredhriata)
  • Plynová rúra: stupeň 2-3 (nepredhriata)
  • Čas pečenia: asi 10 minút

Ešte vlažné košíčky vyklopíme a necháme vychladnúť.  Z jahôd zlejeme šťavu a na sitku ich necháme dobre odkvapkať. Môžeme použiť aj čerstvé jahody alebo iné drobné ovocie, ktoré umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Na náplň nalejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l smotanu na šľahanie. Pridáme smeta-fix a puding bez varenia. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15-30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou.

Mohlo by vás zaujímať

Lístkové košíčky s marhuľami a vanilkovým pudingom

45 minútSuroviny na lístkové košíčky s marhuľami a vanilkovým pudingom ( rozpočet na 4 porcie ): 250 g lístkového cesta Plnlka: 250 ml mlieka, 23 g… Čítaj ďaľej

Pomocou cukrárskeho vrecka naplníme košíčky krémom a ozdobíme jahodami. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale s vodou a cukrom a košíčky pomocou lyžičky polejeme. Trasené linecké košíčky Olé necháme v chladničke stuhnúť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach