Veľkonočná syrová roláda

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Veľkonočná syrová roláda patrí medzi jedlá na veľkonočný stôl.

Suroviny:

300 g tvrdého syru (Eidam)

120 g masla

250 mäkkého syru (môže byť tavený alebo lučina)

3 vajcia na tvrdo uvarené

1 väčšia kápia

petržlenová vňať

hrsť nasekanej pažitky

1 lyžička dijónskej horčice

soľ, korenie

Postup:

1. Do väčšieho hrnca dajte variť vodu. Keď voda vrie vložte do nej dobre uzavretý syr v igelitovom vrecúšku. Varte vo vode 30min.

2. Medzitým si pripravte plnku. Vymiešajte syry a maslo. Potom pridajte nakrájanú zeleninu, vajíčka a bylinky. Podľa potreby dochuťte.

3. Pripravte si podložku, na ktorej budete syr vaľkať. Uvarený syr vyberte z vody, roztrhnite vrecúško a vyklopte na podložku s fóliou. Začnite hneď vaľkať namočeným valčekom. Na vyváľaný plát naneste rovnomerne plnku. Zatočte, zabaľte do fólie a uložte na chladné miesto, kde stuhne. Ideálne je keď Veľkonočná syrová roláda cez noc postojí v chladničke. Potom ju už len nakrájajte a dozdobte.

Recept pripravila Martina Schmidtová  z blogu „Tina je doma“, viac receptov nájdete na blog.kitchenaid.cz

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach