Veľkonočný baranček

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny:
2 celé vajcia, 10 dkg Korunného cukru krupicového, 8 dkg masla, 18 dkg polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, vanilkový cukor, citrónová kôra, hrozienka na ozdobu, Korunný cukor na posýpanie múčnych jedál. Uvedené množstvo je určené pre malú až stredne veľkú formu.
Veľkonočný barančekPostup:
Žĺtky oddelíme od bielkov a vytrepeme s cukrom a maslom asi ¼ hodinu. Potom pridáme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a nakoniec so snehom z bielkov. Pripravené cesto dáme do dobre vymastenej formy. Pečieme v predohriatej rúre asi 45 minút najskôr na 200˚C, po 15 minútach znížime na 180˚C. Po upečení necháme barančeka vo forme, kým sa cesto trochu oddelí od stien formy. Potom ho vyklopíme. Dve hrozienky dáme na miesto očí a nosa. Výdatne pocukrujeme cukrom na posýpanie múčnych jedál.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach