Aj maličkosti môžu viesť k pozitívnej zmene. Zoberte si napríklad naše bezmäsité vianočné gule s kukuricou. Vyzerajú a chutia rovnako skvele ako mäsové guľôčky. Neveríte? Skúste náš recept.
Suroviny na vianočné gule s kukuricou a hranolkami:
1 balenie hranoliek, 100 g sterilizovanej kukurice, 300 g mletého morčacieho mäsa, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate, 2 lyžice oleja na vysmážanie, 150 g zeleného šalátu, 1/2 šalátovej uhorky, 1 čerstvá červená paprika, 2 lyžice vínneho octu, 2 lyžice pomarančovej šťavy, 2 lyžice olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
Hranolky upečieme podľa návodu na obale. Mäso premiešame s kukuricou a petržlenovou vňaťou. Zo vzniknutej hmoty následne mokrými rukami vytvarujeme 16-20 malých guľôčok. Smažíme ich asi 8-10 minút na rozpálenom oleji vo veľkej panvici, pokiaľ nezhnednú. Šalát, uhorku a papriku umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Z octu, pomarančovej šťavy, olivového oleja a korenia pripravíme omáčku, ktorú vylejeme na šalát. Pripravené švédske vianočné gule s kukuricou a šalát servírujeme s hranolkami.