Vianočný údený losos

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Údený losos s kôprovou omáčkou sa podáva ako ľahké predjedlo vianočného menu v Británii.

Vianočný údený losos – suroviny:

4 lyžice Dijonskej alebo francúzskej horčice, 3 lyžice cukru, 1 polievková lyžica bieleho vínneho octu, 1 žĺtok, 150 ml rastlinného oleja, soľ a korenie, 12 veľkých plátkov údeného lososa, 2 lyžice kapár v slanom náleve, 2 lyžice jemne nasekaného čerstvého kôpru, mesiačiky limetky

Postup:

Dajte horčicu, cukor a ocot do veľkej sklenenej misy a zľahka rozšľahajte. Pridajte vaječný žĺtok a dôkladne vyšľahajte, aby sa vytvorila krémová omáčka. Za neustáleho šľahania pridávajte postupne po kvapkách olej. Omáčka by mala vyzerať ako majonéza. Omáčku osoľte a okoreňte podľa chuti, potom vmiešajte nasekaný kôpor. Rozdeľte lososa rovnomerne na taniere, posypte kaparami, ozdobte kôprom a mesiačikmi limetky a podávajte s omáčkou. 

Mohlo by vás zaujímať

Cuketový šalát

Cuketový šalát s jemne zaúdeným lososom

Vyskúšajte tento chutný recept a pripravte si cuketový šalát s jemne zaúdeným lososom. Suroviny na cuketový šalát s jemne zaúdeným lososom: 200 g malých zemiakov2 vajciaolivový olejmorská … Čítaj ďaľej

Mohlo by vás zaujímať

Údený losos s medovo-horčicovým dresingom

15 minútSuroviny na údený losos s medovo-horčicovým dresingom ( rozpočet pre 4 osoby): 200 gramov údeného lososa, 3cl sektu, 30 gramov medu, 20 gramov Dijon horčice,… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach