Chuťový pôžitok „Vykrajované citrónové pečivo“
Klasické citrónové krehké pečivo z najjemnejších prísad s aromatickou citrónovou polevou. Tak vám bude chutiť ešte lepšie!
Suroviny na vykrajované citrónové pečivo:
Na cesto:
150 g hladkej múky, na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva, 50 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na polevu: 1 balíček Polevy v prášku s citrónovou príchuťou, 3 PL vody
Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm), formičku v tvare mesiačika (6 cm)
Postup:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi hodinu odpočívať pri izbovej teplote. Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 0,5 cm. Formičkou povykrajujeme mesiačiky, ktoré prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)
- Doba prípravy: asi 35 minút
- Vystačí na: asi 50 kúskov
Pečivo necháme vychladnúť. Polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a pomocou noža mesiačiky polevou ozdobíme.
Tip:
Na prípravu polevy môžete namiesto vody použiť aj citrónovú šťavu.