90 minút
Suroviny na záhorácke kurča:
1 celé kurča, 600 g zemiakov uvarených v šupke, 1 cibuľa, 1 PL masti, 1 PL oleja, 500 g kyslej kapusty, soľ, 500 ml kuracieho vývaru
Postup:
Kurča naporciujeme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme na zmesi masti a oleja, spolu s porciami kurčaťa. Do pekáča navrstvíme zemiaky, osolíme, dáme kapustu, porcie opečeného kurčaťa a opečenú cibuľu, spolu s tukom a výpekom. Podlejeme kuracím vývarom a pečieme asi jednu hodinu pri teplote 180 °C. Záhorácke kurča podávame so šalátom.
- Počet porcií: 4
- Čas prípravy: 30 minút
- Čas pečenia: 60 minút
- Príloha: bez prílohy, prípadne čerstvý chlieb