Záhorácke kurča

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na záhorácke kurča:

1 celé kurča, 600 g zemiakov uvarených v šupke, 1 cibuľa, 1 PL masti, 1 PL oleja, 500 g kyslej kapusty, soľ, 500 ml kuracieho vývaru

Záhorácke kurča

Postup:

Kurča naporciujeme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme na zmesi masti a oleja, spolu s porciami kurčaťa. Do pekáča navrstvíme zemiaky, osolíme, dáme  kapustu, porcie opečeného kurčaťa a opečenú cibuľu, spolu s tukom a výpekom. Podlejeme kuracím vývarom a pečieme asi jednu hodinu pri teplote 180 °C. Záhorácke kurča podávame so šalátom.

  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 60 minút
  • Príloha: bez prílohy, prípadne čerstvý chlieb

Mohlo by vás zaujímať

Morčací rezeň s ananásom

30 minútSuroviny na morčací rezeň s ananásom: 4 morčacie rezne, 1 plechovku ananásových koliesok, 2 lyžičky strúhaného kokosu, 2 lyžice masla, 2 lyžice medu, 3 lyžice… Čítaj ďaľej

Mohlo by vás zaujímať

Pálivé kuracie krídelká so sladkými zemiakmi

Pálivé pečené kuracie krídelká sú lacné a neodolateľné jedlo, ideálne na posedenie s priateľmi. Majú dokonalú sladko – pikantnú chuť. A keďže sa pečú spolu so zemiakmi na … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach