Zapekaný baklažán

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny:

1 ks baklažán, 4 rajčiaky, soľ, čierne korenie, strúhanka, parmezán, olivový olej

Postup:

Baklažán pokrájame na kolieska. Tieto kúsky nasolíme a necháme odležať asi pol hodiny. Rajčiaky nakrájame na tenké kolieska. Po pol hodine nasolené kúsky baklažánu umyjeme. V panvici rozohrejeme olej, kolieska rajčiakov opražíme a vyberieme na tanier. Do panvice vhodíme baklažán (ale olej treba vytrieť preč, nemám rada baklažán nasiaknutý olejom) a tiež ho z oboch strán opražíme. Do zapekacej nádoby uložíme baklažán. Na baklažán poukladáme rajčiaky.

Mohlo by vás zaujímať

Pečený baklažán

Pečený baklažán s parmezánom

45 minútSuroviny na pečený baklažán s parmezánom: 1 baklažán, ¾ šálky parmezánu, 1/3 šálky celozrnnej strúhanky, 6 strúčikov cesnaku, soľ, čierne korenie, mlieko, 1 cibuľa, 1… Čítaj ďaľej

Zeleninu dochutíme soľou a korením. Baklažán a rajčiaky posypeme strúhaným parmezánom. Postup opakujeme, kým nenaplníme celú zapekaciu misu. Na poslednú vrstvu okrem strúhaného parmezánu vysypeme aj strúhanku. Celé jedlo na záver pokvapkáme trochou olivového oleja. Takto pripravený baklažán s rajčiakmi dáme zapiecť do rúry. K tomu nejake chrumkavé pečivo 🙂 mňam

Slávka Chrípková

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach