Zemiakové pirohy s údeným mäsom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na zemiakové pirohy s údeným mäsom:

500 g zemiakov uvarených v šupke, 200 – 250 g hrubej múky, soľ, 1 vajce, 1 cibuľa, 250 g mletého údeného mäsa

Postup:

Ošúpané uvarené zemiaky najemno postrúhame, pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou 0,5 cm a nakrájame ho na štvorce. Na každý dáme kôpku mletého udeného mäsa, cesto preložíme a zlepíme.

Mohlo by vás zaujímať

Pirohy z pohánkovej múky s tvarohom

45 minútSuroviny na pirohy z pohánkovej múky s tvarohom: 650 g polohrubej múky, 500 g tvarohu, 50 g pohánkovej múky, 1 vajíčko, 1 čajová lyžička soli,… Čítaj ďaľej

Vzniknuté pirohy uvaríme v posolenej vode. Zemiakové pirohy s údeným mäsom podávame s udusenou cibuľkou alebo kyslou kapustou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach