Morčacie medailóniky a pikantný romanesco

Náročnosť

Suroviny na Morčacie medailóniky :

1 hlavička romanesca (kríženec karfiolu a brokolice). Ak nemáme, môže byť aj karfiol alebo brokolica. Okrem toho: 1 kg morčacích filiet, olivový olej, 2 – 3 čerstvé čili papričky, trochu škorice, korenie garam masala, asi 200 g špenátových listov, soľ. Morčacie medailóniky

Postup:

Romanesco umyjeme, rozoberieme na ružičky a približne na 3 – 4 minúty dáme spariť do parného hrnca.  Rovnako tak sparíme aj špenátové listy. Medzitým si na panvicu nalejeme olivový olej, nakrájame čili papričky  a spolu so štvrtinou čajovej lyžičky škorice mierne podusíme – opečieme na olivovom oleji. Z oleja sa nesmie pariť – takto si pripravíme pikantný olej., ktorým nakoniec na tanieri polejeme medailóniky a zeleninu.Morčacie mäso pokrájame na medailóniky, na panvicu nalejeme olivový olej, pridáme trochu korenia garan masala a mierne spolu prehrejeme. Na rozohriatom oleji opekáme morčacie medailóniky z obidvoch strán. Opečené morčacie mäsko naaranžujeme na tanier so spareným romanescom a špenátovými listami a pokvapkáme pikantným olejom s čili papričkami.

Autor: Silvia Horecká

Tip redakcie:

Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.

Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?.   Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.

Tak nechajte sa inšpirovať !!! ??

korenie       

Koreničky a Štýlová drevená kazeta

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach