Suroviny na Morčacie medailóniky :
1 hlavička romanesca (kríženec karfiolu a brokolice). Ak nemáme, môže byť aj karfiol alebo brokolica. Okrem toho: 1 kg morčacích filiet, olivový olej, 2 – 3 čerstvé čili papričky, trochu škorice, korenie garam masala, asi 200 g špenátových listov, soľ.
Postup:
Romanesco umyjeme, rozoberieme na ružičky a približne na 3 – 4 minúty dáme spariť do parného hrnca. Rovnako tak sparíme aj špenátové listy. Medzitým si na panvicu nalejeme olivový olej, nakrájame čili papričky a spolu so štvrtinou čajovej lyžičky škorice mierne podusíme – opečieme na olivovom oleji. Z oleja sa nesmie pariť – takto si pripravíme pikantný olej., ktorým nakoniec na tanieri polejeme medailóniky a zeleninu.Morčacie mäso pokrájame na medailóniky, na panvicu nalejeme olivový olej, pridáme trochu korenia garan masala a mierne spolu prehrejeme. Na rozohriatom oleji opekáme morčacie medailóniky z obidvoch strán. Opečené morčacie mäsko naaranžujeme na tanier so spareným romanescom a špenátovými listami a pokvapkáme pikantným olejom s čili papričkami.
Autor: Silvia Horecká
Tip redakcie:
Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.
Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke . Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.
Tak nechajte sa inšpirovať !!!
Koreničky a Štýlová drevená kazeta