Suroviny na kofty z batátov:
800 g batátov, 220 g kŕmneho alebo klasického kelu, 1 malý karfiol, 1 hrsť čerstvej koriandrovej vňate, 150 g quinoa múky, 2 žĺtky, 1 lyžica ľanových drvených semienok, 3 strúčiky cesnaku alebo sušený cesnak, malá lyžička soli, olivový olej na smaženie.
Kurkumový krém: 2 ks čerstvej alebo sušenej kurkumy, 1 ks červenej cibule, olivový olej panenský, 1 lyžica tahini pasty, 300 g namočených kešu orechov, 1 dcl vody, soľ, koriandrová vňať
Postup:
Batáty olúpeme a uvaríme do mäkka. Po vychladnutí pridáme nasekaný kel a uvarený, vychladnutý karfiol s cesnakom, ľanové semienka, 2 žÍtky, múku soľ. Vymiešame na husté cesto. Dvoma lyžicami formujeme kofty a smažíme ich na oleji do zlatista.
Kurkumový krém: Na panvici orestujeme na olivovom oleji červenú cibuľu, nastrúhanú kurkumu a rascu. Po orestovaní rozmiešame malú lyžicu tahini pasty a pridáme namočené kešu orechy. Všetko rozmixujeme na hladkú pastu, dochutíme soľou.
Kofty z batátov servírujeme s kurkumovým krémom. Dobrú chuť !
Tip redakcie:
Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.
Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?. Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.
Tak nechajte sa inšpirovať !!! ??
Koreničky a Štýlová drevená kazeta
Autor receptu: Silvia Horecká