Suroviny na Hrachovo jačmenné kofty:
Kofty: 800 g mrazeného hrachu ( nechať zmäknúť pri izbovej teplote alebo v sezóne čerstvý ), 200 g jačmennej celozrnnej múky, 2 vajíčka, 2 PL sézamových semienok, soľ, cca 1 dcl vody ( podľa potreby, ak nedáte vajíčka a ak je hrach vlhký, tak menej), olej
Bylinkový dip: 1 mäkké mango, 250 g ricotty, 2 PL strúhaného kokosu, 1/2 KL kurkumy, 1 PL koriandrovej vňate, 1 PL hroznového oleja ( môžeme nahradiť kokosovým tukom ), soľ
Postup:
Kofty: Rozmrazený hrach vymixujeme na kašu v mixéri, pridáme múku, sézam, vajíčka, vodu, soľ a vypracujeme varechou na husté cesto. Dvoma polievkovými lyžicami vytvarujeme veľké noky alebo niečo ako naše fašírky a opekáme z oboch strán asi 10 minút do zlatohneda.
Bylinkový dip: Mango ošúpeme a nakrájame na kúsky. Na panvici pri nízkej teplote ohrejeme hroznový olej, pridáme kokos a mango, pár lyžíc vody a povaríme 3 minúty. Premiešame a necháme vychladnúť. Pre hladkú konzistenciu môžete vymiešať tyčovým mixérom. Do vychladnutej zmesi primiešame ricottu a koriandrovú vňať.
Autor: Silvia Horecká