Korenie na medovníčky, škorica, ale aj muškátový oriešok – to všetko môžeme využiť aj trochu ináč, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať…
Voňavá posýpka na koláč
Ak chcete, aby posýpka na jablkovom alebo hruškovom koláči nielen skvelo chutila, ale aj lákavo voňala, môžete ju ochutiť korením na medovníčky. Ak tesne pred pečením posýpku ešte trochu ocukríte, bude nielen chrumkavejšia, ale aj pekne zhnedne.
Muškátový oriešok do vareného vína
Chcete, aby varené víno, ovocný čaj či punč krásne voňali a chutili? Môžete do nich pridať nielen škoricu či klinček, ale aj muškátový oriešok.
Mohlo by vás zaujímať
Mušky neznášajú škoricu
Ak vás hnevá, že sa vám pri mise s ovocím s obľubou zdržujú malé mušky, môžete tomu zabrániť tak, že k miske s ovocím položíte otvorené vrecúško s mletou škoricou. Mušky túto vôňu neznášajú, takže ovocie nechajú na pokoji 😛