Krehké mäsko

Chcete pripraviť chutné krehké mäsko a máte obavy, aby nebolo tvrdé?

Tu je malý trik na krehké mäsko:

Aj to najtvrdšie mäso zmäkne a bude sa vám rozplývať na jazyku, ak ho naložíte do čierneho čaju.

Postup:

Do hrnca teplej (nie horúcej) vody nasypte 4 polievkkové lyžice čierneho čaju a nechajte 5 minút vylúhovať. Potom preceďte, prisypte pol šálky hnedého cukru a miešajte, kým sa nerozpustí. Potom odložte nabok.

Mohlo by vás zaujímať

Pečené bravčové mäso na zázvorovo-kávových jablkách

60 minútSuroviny na pečené bravčové mäso na zázvorovo-kávových jablkách: 1 kg bravčové karé, 0,2 kg slanina, 0,6 kg jablká, 0,05 kg zázvor, 0,2 maslo, 3 šálky… Čítaj ďaľej

Asi 1,5 kg mäsa ochuťte soľou, korením, cibuľou a cesnakovým korením a vložte do pekáča. Na ochutené mäso nalejte čajovú marinádu, prikryte a pečte v rúre asi na 170 stupňov Celzia. Občas skontrolujte, vidličkou, či ešte mäso nie je upečené a v prípade potreby dolievajte čajovú marinádu. Pečte približne 90 minút. Ak je mäsa viac, čas pečenia sa predlžuje.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach