Dnes je nedeľa, 19. mája 2024, sviatok má Gertrúda

Nepečené

Francúzsky toast

Tento jednoduchý recept na francúzsky toast je ideálny na veľkolepé raňajky alebo brunch. Pridanie voňavej škorice dodáva sladkú, hrejivú vôňu a chuť, ktorá je neskutočne lákavá. Bobuľové ovocie meňte podľa sezóny. Suroviny na francúzsky toast: 4...

Gaštanový závin

Suroviny na gaštanový závin: 1000 g gaštanov, 80 g práškového cukru, 100 g masla, 5 cl rumu, 1 dl sladkej smotany Plnka: 200 g masla, 100 g horkej čokolády, 60 g práškového cukru, 2...

Čokoládové fondue

Suroviny na čokoládové fondue (rozpočet pre 4 osoby): 225 g mliečnej čokolády,  30 ml šľahačkovej smotany, 20 ml cherry brandy, 10 ml silnej kávy, 0,2 g mletej škorice Postup: Zmiešame spolu čokoládu, šľahačku, brandy, kávu a škoricu...

Jahodový cheesecake koktail

Suroviny na jahodový cheesecake koktail: 2 hrnčeky mlieka, 2 hrnčeky jahodovej zmrzliny, 6 nahrubo nasekaných Oreo sušienok, 112 g syru Philadelphia, 1 lyžička mletej vanilky, 5 čerstvých jahôd Postup: Mlieko, zmrzlinu, Oreo sušienky, syr a vanilku rozmixujte...

Pusinky

Suroviny na pusinky: Na cesto: 200 g kokosu strúhaného, 200 g cukru práškového, 2 zarovnané PL kakaa, 1 balíček BB pudingu kakaového (á 60 g), 1 balíček Vanilínového cukru, 150 g masla rozpusteného a vychladnutého,...

Jahodové tiramisu

Suroviny na Jahodové tiramisu: 500 g jemného tvarohu (alebo mascarpone), 200 g práškového cukru, 500 ml šľahačkovej smotany, 2 vanilkové cukry, 300 g jahôd, griotka, podlhovasté piškóty, 4 pláty želatíny, kakaový prášok. Postup: Tvaroh vymiešame...

Pečené jablkové kolieska

Suroviny na pečené jablkové kolieska (rozpočet pre 3 porcie): 100 g múky, 1/8 l mlieka, 1 vajce, 1 polievková lyžica rumu, soľ, 3 jabĺčka, 40 g margarínu, 3 čajové lyžičky cukru, 1 čajová lyžička...

Pražené mandle v cukre

Suroviny na pražené mandle v cukre: 250 g ošúpaných mandlí, 250 g kockového cukru, 5 lyžíc vody, 1 lyžica mletej škorice Postup: Cukor dáme do rajnice,  pokropíme vodou a  za stáleho miešania pomaly na platni a miernom...
Slivkový dezert

Slivkový dezert so zázvorom

Suroviny na slivkový dezert so zázvorom: 600 g zrelých sliviek, 200 g kryštálového cukru, 1 lyžica masla, 125 ml malinového octu, kúsok škorice, 5 klinčekov, 1 lyžička strúhaného čerstvého zázvoru, 125 ml červeného vína,...
Sableé s vanilkovou zmrzlinou a lesným ovocím

Sableé s vanilkovou zmrzlinou a lesným ovocím

Suroviny na Sableé s vanilkovou zmrzlinou a lesným ovocím: 1000 g vanilkovej zmrzliny, lesné ovocie na zdobenieCesto: 250 g hladkej múky, 180 g Hery, 1/2 vajca, 80 g práškového cukru, 1 balenie vanilkového cukru, citrónová...