Suroviny na pusinky:
Na cesto: 200 g kokosu strúhaného, 200 g cukru práškového, 2 zarovnané PL kakaa, 1 balíček BB pudingu kakaového (á 60 g), 1 balíček Vanilínového cukru, 150 g masla rozpusteného a vychladnutého, 2 zarovnané PL rumu
Na ozdobenie: 1 balíček Šľahačky v prášku, 150 ml mlieka polotučného
Ešte potrebujeme: 1 elektrický ručný šľahač, 1 cukrárske vrecko s hladkou trubičkou (Ø asi 7 mm)
Postup:
Na prípravu cesta zmiešame v mise kokos, cukor, kakao, puding a vanilínový cukor. Pridáme maslo a rum, a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na dve časti a z každej vytvarujeme valček dlhý asi 20 cm. Valčeky zabalíme do alobalu (alebo potravinárskej fólie) a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Mohlo by vás zaujímať
Valčeky vyberieme z alobalu a ostrým nožom nakrájame na plátky. Na ozdobenie pripravíme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a pusinky ozdobíme.