Dnes je sobota, 18. mája 2024, sviatok má Viola

Varíme ryby

Šalát s chobotnicou a citrusmi

Suroviny: 1 chobotnica (chladená), 4 čerstvé figy, rôzne citrusové ovocie: citrón, limetka, pomaranč, grep, pomelo, mix listového šalátu, 2 PL dijonskej horčice   Postup: Vypitvanú a očistenú chobotnicu varíme približne hodinu domäkka v osolenej vode. Citrusy olúpeme, rozdelíme na mesiačiky....

Pečený filet zo sivoňa

Suroviny ( rozpočet): 180 g filetu zo sivoňa (aj s kožou, ideálne chladený), soľ, čierne korenie, olivový olej Postup: Filetky sivoňa očistíme od jemných šupín a kostí. Na stredne veľkom plameni opekáme na panvičke s trochou olivového oleja, najprv kožou...
Ryba na grile

Ryba na grile a ragú z čiernej fazule

Suroviny: 150 g morskej ryby, 50 g olivový olej, 10 g morská soľ, 100 g mrkva, limetková štava, mäta , 50 g čiernej fazule, kokosové mlieko, biele víno, cibuľa Postup Fazuľu si namočíme, potom prepláchneme a dáme variť...
chuť mora

Vychutnajte si s priateľmi chuť mora!

Máme pre vás jednoduchý recept hotový do 30 minút!Vonku je už pravá jeseň so všetkým, čo k tomu patrí. Nikto vám však nebráni zaspomínať si na leto užiť si s priateľmi morský vánok. Dobrou správou je,...
pstruh

Grilovaný dúhový pstruh

Recept pripravený do 30 minútRozmýšľate, čo pripravíte dnes na večeru? Máme pre vás tip, ktorým si vyslúžite obdiv všetkých vašich stolovníkov. Ugrilujte pstruha, prelejte ho hráškovou omáčkou a podávajte s hranolčekmi v tvare U...
Grilovaná treska

Grilovaná treska s rukolovým šalátom

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 4 filety tresky, 120 g rukoly, 1 zrelé mango, 150 g cherry paradajok, 4 PL oleja Raciol s chilli, bazalkou a sušenými paradajkami, soľ, mleté čierne korenie, šťava...