Pikantné grilovacie čatní
Radi grilujete? Ak áno, tak vám odporúčame vyskúšať k mäsku pikantné grilovacie čatní.
Suroviny na pikantné grilovacie čatní:
2 jablká, 1 lyžička soli, 1 hrsť hrozienok, 2 cibule, čerstvo mleté čierne korenie, 1 vrchovatá lyžica kryštálového cukru,...
Grécke tzatziky
Suroviny na grécke tzatziky :
3 ks uhorky, 500 ml gréckeho jogurtu, 1 citrón, soľ, cesnak, olivový olej, kôpor na ozdobu
Postup:
Olúpeme si uhorky. Nastrúhame ich na strúhadle, dobre nasolíme a nechápe cca 30 minút stáť...
Baklažánový kaviár s tahini pastou
Suroviny na baklažánový kaviár s tahini pastou:
1 baklažán, 1 konzerva cíceru, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL tahini pasty, 4 ks sušených paradajok, štipka kurkumy, soľ, korenie, štipka muškátového orieška, 1-2 PL olivového oleja, 1...
Hrášková bruschetta s kozím syrom
Bruschetta patrí medzi moje obľúbené jedlá. Mám ju rada, lebo v teplom počasí je pre mňa osviežujúca a ľahká. V našej rodine ju jedávame pravidelne. Hrášková bruschetta je obmenou tej paradajkovej.
Suroviny na Hrášková bruschetta...
Fazuľa s paradajkami a syrom
Fazuľa s paradajkami a syrom - suroviny (rozpočet pre 4 porcie):
2 konzervy bielej fazule, 2 cibule, 1 kg paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička oregána, 1 lyžička tymiánu, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru,...
Avokádový hummus
Suroviny na avokádový hummus:
1 pohár uvareného cíceru, 1 zrelé avokádo, 1 strúčik cesnaku ( môže byť aj pečený ), 1 PL citrónovej šťavy, 2 PL nasekanej čerstvej pažítky, 1 PL tahini pasty, štipka chilli...
Knäck Snack s dipom
Tip na pohostenie u vás doma
Tenké krehké plátky starostlivo zabalené v praktickom balení môžete mať po ruke vždy, keď chcete pohostiť rodinu, priateľov alebo známych u vás doma.
Suroviny na Knäck Snack s dipom:
150 g kyslej smotany,...
Paradajky s kyslou smotanou
Suroviny na paradajky s kyslou smotanou:
750 g paradajok, 150 g šalátovej uhorky, 2 šalotky, 1 strúčik cesnaku, 20 g prerastenej slaninky, 1/2 lyžičky cukru, štipka mletého korenia, štipka tymiánu, 100 g kyslej smotany, 2...
Dusený ružičkový kel
Suroviny na dusený ružičkový kel:
1/2 kg rúžičkového kelu, soľ, drvená rasca, 2 strúčiky cesnaku
Postup:
Kel očistíme a krátko povaríme v osolenej vode, väčšie ružičky zľahka narežeme do kríža, aby sa rýchlejšie uvarily, potom ich scedíme...
Orientálna šošovica
Orientálna šošovica - suroviny:
250 g šošovice, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžička karí alebo kurkumy, 1/2 lyžičky mletej rasce, soľ, pochúťková smotana, olej
Postup:
Vopred namočenú šošovicu scedíme a odkvapkáme. Na oleji...