Avokádový hummus

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na avokádový hummus:

1 pohár uvareného cíceru, 1 zrelé avokádo, 1 strúčik cesnaku ( môže byť aj pečený ), 1 PL citrónovej šťavy, 2 PL nasekanej čerstvej pažítky, 1 PL tahini pasty, štipka chilli ( pre silnejšie nátury ), soľ, mleté čierne korenie, 2 PL panenského olivového oleja, vývar na zriedenie podľa chuti

Postup:

Avokádo očistíme a spolu s uvareným cícerom a ostatnými surovinami dáme do misky a ponorným mixérom vymixujeme na hládký krém. Podávame so zeleninovými tyčinkami, pečivom či chlebom pita.

Mohlo by vás zaujímať

Hummus s rímskou rascou

15 minútHummus je arabská špecialita, ktorej základom je sezamové maslo a cícer. Tajomstvom tejto nátierky je správne a dobré ochutenie. Cícer je bohatý na vápnik, železo,… Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach