Dnes je sobota, 27. apríla 2024, sviatok má Jaroslav

Pizza

Najlepšia pizza Margherita u vás doma podľa Le Pizza di Frankie

Nič nie je pre južné Taliansko typickejšie ako nadýchaná pizza s tenkým, vláčnym cestom a okrajom s chrumkavou kôrkou. Avšak práve cesto býva často prvým kameňom úrazu pri pokusoch pripraviť si túto obľúbenú pochúťku doma....

Zapečené syrové toasty

Suroviny na zapečené syrové toasty: 1 lyžica paradajkového pretlaku, 125 g majonézy, 1 lyžička ostrej horčice, štipka cayennského korenia, 1 lyžička mletej červenej papriky, 20g masla, 12 krajcov bieleho chleba, 6 plátkov maslového syra, 2...

Paradajkové slimáky z lístkového cesta

Energetická hodnota jedného ks: 25 kcal Suroviny na paradajkové slimáky z lístkového cesta (rozpočet na 33 porcií): 3 rolky vyvaľkaného lístkového cesta, 60 g sušených paradajok, 30 g bylinkového masla, 1 vajce Postup: Lístkové cesto rozbalíme a necháme...

Domáce lístkové cesto

Suroviny na domáce lístkové cesto: 250 g hladkej múky, 250 g masla, 120 ml studenej vody z chladničky, štipka soli Postup: Múku dobre preosejeme so soľou do misy. Pridáme vodu a 100 g masla. Vymiešame do hustejšieho...

Špargľový tart

Suroviny na špargľový tart: Na cesto: 200 g hladkej múky150 g masla30 g ľadovej vody1 ČL soli Na plnku: 200 g Ricotty2 PL kyslej smotany1 vajce1 ČL soli1 ČL sušenej cibule (cibuľový prášok)Čerstvá špargľa (asi 6-8 ks) Postup: Najprv si...

Alsaský osúch

Suroviny na Alsaský osúch: 250 g hladkej múky250 g polohrubej múky1 balíček sušeného droždia300 ml vody15 g soli1 PL olivového oleja Na ozdobenie: kyslá smotana, slaninka, salám, šunka, cibuľka, oregano, tymián, rajčinový pretlak...a pod. – čo...

Mini pizza s tuniakom

Mini pizza s tuniakom - suroviny (rozpočet na 4 porcie): 500 g hotového cesta na pizzu, 2 paradajky, 100 g mozzarelly, 160 g tuniaka v olivovom oleji, oregano, bazalka, soľ, čierne korenie Postup: Z pripraveného cesta si...
Cviklové tartaletky s fetou

Cviklové tartaletky s fetou

Pripravte si skvelé občerstvenie s fantáziou. Také sú cviklové tartaletky s fetou Suroviny na Cviklové tartaletky s fetou (vystačí na 7 kusov): Na korpus: 250 g hladkej múky125 g zmäknutého masla50 ml studenej vodyštipka soli Na náplň: 2 PL...
pizza napoletana

Pravá neapolská pizza

„Počas pobytu v Taliansku sme zašli do jednej z najstarších pizzérií v Neapole, pizzérie Sorbillo, kde sa okolo bloku domov tiahol rad ľudí, aby ochutnali klasickú Pizzu margheritu,“ spomína svetový kulinár Contaldo. „Dnes sa predáva mnoho...
Pizza cesto z karfiolu

Pizza cesto z karfiolu

Suroviny na Pizza cesto z karfiolu Cesto: 1 karfiol, ¾ šálky nastrúhaná mozarella, 1 vajíčko, 1-2 strúčiky cesnaku, 1 čl oregano Postup: Karfiol si natrháme na malé kúsky a v kuchynskom robote ho rozmixujeme na jemné kúsky, na tzv. ako keby ryžu....