Najlepšia pizza Margherita u vás doma podľa Le Pizza di Frankie
Nič nie je pre južné Taliansko typickejšie ako nadýchaná pizza s tenkým, vláčnym cestom a okrajom s chrumkavou kôrkou. Avšak práve cesto býva často prvým kameňom úrazu pri pokusoch pripraviť si túto obľúbenú pochúťku doma....
Zapečené syrové toasty
Suroviny na zapečené syrové toasty:
1 lyžica paradajkového pretlaku, 125 g majonézy, 1 lyžička ostrej horčice, štipka cayennského korenia, 1 lyžička mletej červenej papriky, 20g masla, 12 krajcov bieleho chleba, 6 plátkov maslového syra, 2...
Paradajkové slimáky z lístkového cesta
Energetická hodnota jedného ks: 25 kcal
Suroviny na paradajkové slimáky z lístkového cesta (rozpočet na 33 porcií):
3 rolky vyvaľkaného lístkového cesta, 60 g sušených paradajok, 30 g bylinkového masla, 1 vajce
Postup:
Lístkové cesto rozbalíme a necháme...
Domáce lístkové cesto
Suroviny na domáce lístkové cesto:
250 g hladkej múky, 250 g masla, 120 ml studenej vody z chladničky, štipka soli
Postup:
Múku dobre preosejeme so soľou do misy. Pridáme vodu a 100 g masla. Vymiešame do hustejšieho...
Špargľový tart
Suroviny na špargľový tart:
Na cesto:
200 g hladkej múky150 g masla30 g ľadovej vody1 ČL soli
Na plnku:
200 g Ricotty2 PL kyslej smotany1 vajce1 ČL soli1 ČL sušenej cibule (cibuľový prášok)Čerstvá špargľa (asi 6-8 ks)
Postup:
Najprv si...
Alsaský osúch
Suroviny na Alsaský osúch:
250 g hladkej múky250 g polohrubej múky1 balíček sušeného droždia300 ml vody15 g soli1 PL olivového oleja
Na ozdobenie: kyslá smotana, slaninka, salám, šunka, cibuľka, oregano, tymián, rajčinový pretlak...a pod. – čo...
Mini pizza s tuniakom
Mini pizza s tuniakom - suroviny (rozpočet na 4 porcie):
500 g hotového cesta na pizzu, 2 paradajky, 100 g mozzarelly, 160 g tuniaka v olivovom oleji, oregano, bazalka, soľ, čierne korenie
Postup:
Z pripraveného cesta si...
Cviklové tartaletky s fetou
Pripravte si skvelé občerstvenie s fantáziou. Také sú cviklové tartaletky s fetou
Suroviny na Cviklové tartaletky s fetou (vystačí na 7 kusov):
Na korpus:
250 g hladkej múky125 g zmäknutého masla50 ml studenej vodyštipka soli
Na náplň:
2 PL...
Pravá neapolská pizza
„Počas pobytu v Taliansku sme zašli do jednej z najstarších pizzérií v Neapole, pizzérie Sorbillo, kde sa okolo bloku domov tiahol rad ľudí, aby ochutnali klasickú Pizzu margheritu,“ spomína svetový kulinár Contaldo. „Dnes sa predáva mnoho...
Pizza cesto z karfiolu
Suroviny na Pizza cesto z karfiolu
Cesto: 1 karfiol, ¾ šálky nastrúhaná mozarella, 1 vajíčko, 1-2 strúčiky cesnaku, 1 čl oregano
Postup:
Karfiol si natrháme na malé kúsky a v kuchynskom robote ho rozmixujeme na jemné kúsky, na tzv. ako keby ryžu....