Zemiakové pagáče
Suroviny:
300 g zemiakov, 250 g rastlinného tuku, 250 g hladkej múky, soľ, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1 vajce, rasca
Postup:
Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a najemno postrúhame. Pridáme zmäknuté maslo, múku, soľ,...
Zapekané rožky so šampiňónami
Zapekané rožky so šampiňónami sú dobrou variantou na teplé raňajky, prípadne na teplú, rýchlu večeru. Môžu poslúžiť aj ako chutná príloha k večernému posedeniu pri dobrom vínku.
Suroviny:
4 ks rožky alebo pokrájaná bageta, 50 g...
Sedliacka omeleta
Energetická hodnota jednej porcie: 545 kcal
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
12 vajec, 15 dkg prerastenej slaniny, 10 dkg sterilizovaného hrachu, 10 dkg sterilizovanej kukurice, 1 zväzok petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, olej
Postup:
Slaninu pokrájame na...
Plnená bageta Silvia
Suroviny:
2 malé bagety, 6 čiernych alebo zelených olív, 1 paradajka, 1 ks mozarela, 3 polievkové lyžice popučených sardiniek v oleji alebo inej ryby - napríklad tuniaka, medzi prsty Vegety
Postup:
Bagety prerežeme a spodnú časť...
Pečené vajcia
Suroviny ( rozpočet na 6 porcií ):
6 až 8 vajec, soľ, 80 g masla, pažítka alebo petržlenová vňať, 1 surové vajce, 3 lyžice strúhanky, mleté čierne korenie,3 dl smotany, 1 lyžica hrubej múky
Postup:
Uvarené vajíčka...
Baklažán s čerstvou mätou
Energetická hodnota jedla: 1079 kJ / 258 kcal
Suroviny ( rozpočet pre 4 – 6 osôb ):
1 kg baklažánov, olej na praženie, 60 ml olivového oleja, 4 strúčky pretlačeného cesnaku, 2 lyžice jablkového octu,...
Crostini s artičokami a paradajkami
v jednej porcii: 197 kcal (808 kJ), 5 g bielkovín, 27 g sacharidov, 9 g tukov, 1 g nasýtených tukov, 0 mg cholesterolu, 3 g vlákniny, 591 mg sodíka
Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie...
Syrové wafle
Suroviny:
250 g rastlinné maslo, 250 ml pochuťková (kyslá) smotana, 5 ks vajec, 100g maizéna (kukuričný, alebo zemiakový škrob), 150 g strúhaný syr, 250 g hladká múka špeciál, 100 ml voda, 1 malá lyžicka...
Hrianky s hubami a vajíčkom
Suroviny:
4 ks toastového chleba, 300 g húb,1 cibuľa, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
Postup:
Huby očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a necháme na rozohriatej masti...
Vyprážaná tekvica
Suroviny:
400 g mladej tekvice, 30 g parmezánu, 2 vajcia, 4 lyžice piva, kečup, hladká múka, tuk na vyprážanie, 1 čajová lyžička octu, soľ
Postup:
Tekvicu olúpeme, nakrájame na tenké rezne a odstránime jadrovník. Rezne dáme do...