Šalát Adria
Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby):
250 g cestovín, konzerva 425 ml sterilizovanej fazule so zeleninou v pikantnej omáčke, 120 g tuniaka (konzervovaný v oleji), 50 g olivového oleja, 20 g balzamikového octu, korenie na...
Šalát Vercelli
Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
brokolica 200 g, paradajky 200 g, cibuľa 20 g, majonéza 60 g, kyslá smotana 60 g, soľ 5 g, korenie 3 g, pažítka 5 g
Postup:
Očistenú a sparenú brokolicu, paradajky a...
Tropický ovocný šalát
Suroviny:
1 veľký pomaranč, 1 zrelé mango, 2 olúpané litchi zbavené semien, 6 physalisov zbavených kalichov, 1 granadilo, 1 baby ananás ošúpaný, 1 banán, rum, práškový cukor (podľa uváženia)
Postup:
Ošúpte pomaranče, mango, litchi, ananás, a granadilo....
Šalát s paradajkou a nivou
Suroviny:
400 g nivy, 2 veľké paradajky, 100 g čiernych olív, 3 bazalkové lístky, 1 polievková lyžica olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 čajová lyžička soli, medzi prsty čierne korenie
Postup:
Paradajky rozkrojíme a pokrájame na...
Mrkvovo-brokolicový šalát
Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):
200 g brokolice, 200 g mrkvy, 400 g kolienok alebo penne, 100 g jogurtu alebo kyslej smotany, 1 čajová lyžička soli, 1000 ml vody, 1 polievková lyžica rozpusteného...
Šalát so špenátom
Suroviny:
400 g tvarohu, 1 polievková lyžica posekanej pažítky, 1 čajová lyžička soli, 10 listov špenátu (alebo 15 mladých listov zo žihľavy), reďkovka, medzi prsty mletého čierneho korenia, 1 polievková lyžica olivového oleja
Postup:
Špenátové listy vhodíme...
Cestovinový šalát s tuniakom
Máte chuť na rýchly a ľahký obed? Vyskúšajte tento vynikajúci cestovinový šalát s tuniakom.
Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):
450 g mrazených zelených fazuľových strukov, 360 g cestovín penne, 1 červená paprika, 1 červená...
Šalát z grilovanej zeleniny
Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a šalát z grilovanej zeleniny spolu s ajvarom bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom.
Suroviny ( rozpočet pre 6 osôb ):
1 korenie na šalát podľa vlastného výberu, 150 g...
Miešaný šalát s čerstvo pečeným lososom
Suroviny:
400 g lososa, 250 g natrhaných listov rôznych šalátov, 200 g rajčín, 24 ks olív, 60 g červenej cibule, 4 pol. lyžice hrubozrnnej horčice, 1 pol. lyžica medu, 200 g tatárskej omáčky, kôpor, šťava...
Baklažán s čerstvou mätou
Energetická hodnota jedla: 1079 kJ / 258 kcal
Suroviny ( rozpočet pre 4 – 6 osôb ):
1 kg baklažánov, olej na praženie, 60 ml olivového oleja, 4 strúčky pretlačeného cesnaku, 2 lyžice jablkového octu,...