Red Velvet cupcakes

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na Red Velvet cupcakes:

Korpus: zmiešaná zmes 100 g hladkej múky + 20 g kukuričného škrobu, 50 g kakaa holandského typu, ½ lyžičky prášku do pečiva, ½ lyžičky soli, 1 vajce, 70 g Hera, 100 g kryštálového cukru, 50 g vanilkového cukru, 120 ml cmaru, lyžička octu, ½ lyžičky jedlej sódy, červené potravinárske farbivo – gélové

Krém: 60 g Hera, 200 g syru Philadelphia alebo iného smotanového syra, 640 g práškového cukru

Jahody na ozdobenie

Postup:

Najskôr si pripravíme sypkú zmes, na ktorú budete potrebovať 100 g hladkej múky a 20 g kukuričného škrobu. Aspoň dvakrát preosiatu hladkú múku si zmiešate s kukuričným škrobom a zmes na záver ešte raz preosejete.

Rúru necháte predhriať na 170 °C. Zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť vyšľaháte do peny. Potom postupne prisypávate preosiaty cukor a šľaháte pokiaľ nebude pena hladká a nadýchaná. Potom vmiešate celé vajce.

V ďalšej miske si sfarbíte cmar (jeho farba by mala byť dostatočne výrazná, pri pečení totiž zosvetlí). V ďalšej veľkej mise si zmiešaním múky spojenej s kukuričným škrobom, kakaom, vanilkovým cukrom, práškom do pečiva a soľou vytvoríte sypkú zmes. Tú do cesta postupne zamiešavate striedavo so sfarbeným cmarom – vždy končíte múčnou zmesou. V hrnčeku si zmiešate sódu s octom a vzniknutú penu rýchlo vmiešate do cesta.

Košíčky napečenie ihneď naplníte do 3/4 a dáte piecť. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút v plechu na pečenie alebo v kosičkách, a potom ich necháte vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Mrkvové cupcaky s trstinovým cukrom

Mrkvové cupcaky s trstinovým cukrom

60 minútSuroviny na mrkvové cupcaky s trstinovým cukrom ( rozpočet na 10 – 12 cupcakov ): 100 g masla, 100 g trstinového cukru, 90 g kryštálového… Čítaj ďaľej

Tip:

Pokiaľ vynecháte červené farbivo, autentická chuť Red Velvet vám zostane, avšak košíčky nebudú červené.

Syrový krém:

Zmäknutú Heru vyšľaháte do hladkej, nadýchanej peny a postupne pridávate preosiaty práškový cukor, pokiaľ nie je pena jednoliata a hladká. Potom postupne zašľaháte syr Philadelphia.

Tip:

Ak ste korpus nechali v prirodzenej farbe, môžete červený efekt docieliť použitím gélového farbiva do krému. Takto pripravený krém ozdobíte jahodami.

Red Velvet cupcakes sú hotové

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach