Suroviny na Carpaccio z červenej repy s chrenom a jabĺčkom ( rozpočet pre 4 osoby):
2 červené repy, soľ, 1 PL jablčného octu, 1 čierna reďkovka, 2 kyslejšie jabĺčka, 4 reďkovky, 4 PL posekaných a orestovaných orieškov, 1 balenie klíčkov
Vinaigrette: 60 ml jablčného octu, 60 ml olivového oleja, 30 ml oleja z vlašských jadier, 1 ČL horčice, 1 ČL medu
Postup:
Červenú repu očistíme a pokrájame na celkom jemné plátky, ktoré dáme do misky, osolíme a zakvapneme jabĺčkovým octom. Necháme marínovať 10 minút. Rovnako očistíme reďkovku a pokrájame na tenké plátky.
Očistíme jabĺčko a pokrájame ho na 2 cm hrubé plátky, ktoré dáme do misky s vodou, aby sme zabránili zhnednutiu.
Všetky prísady na vinaigrette zmiešame a vyšľaháme do krému.
Cviklu a reďkovku poukladáme na tanier, ozdobíme jabĺčkom, posypeme orieškami a klíčkami. Všetko prelejeme vinairette zálievkou. Podľa chuti, môžeme Carpaccio z červenej repy ozdobiť aj bazalkou