Jablčný ocot pomôže na trávenie

Prejedli ste sa? Jablčný ocot pomôže!

Po zabíjačke, fašiangovom hodovaní či iných hostinách, keď žalúdok nemôže naplno pracovať, zaručene pomôže elixír, ktorý si však treba pripraviť do zásoby vopred. Za hrsť majoránky zalejeme  štvrť litrom jablčného octu a prikryté necháme štyri týždne stáť. Po scedení premiešame s dvoma lyžicami medu a odložíme do chladničky. Pri tráviacich ťažkostiach dáme dve lyžice výluhu do pohára s vodou, zamiešame a vypijeme.

jablčný ocot pomôže

Ďaľšie benefity pre zdravie – ako jablčný ocot pomôže

V posledných rokoch sa zistilo, že pravidelné užívanie octu podporuje trávenie. Na základe týchto tvrdení boli vypracované rôzne štúdie, v ktorých najlepšie výsledky mal jablčný ocot, ktorý údajne pomáha pri chudnutí. Treba si však uvedomiť, že jablčný ocot nie je zázračný všeliek, vďaka ktorému schudnete vo veľmi krátkej dobe. Princípom diétnej kúry s jablčným octom je pravidelná konzumácia octu v zriedenej forme (1 pohár vody s 1 čajovou lyžičkou jablčného octu) pred každým jedlom.

Mohlo by vás zaujímať

Jablčný ocot: Skutočne vám pomôže schudnúť?

Patríte medzi tých, ktorí veria, že pitie jablčného octu pomôže schudnúť? Má to fungovať na základe faktu, že kyselina octová vyrobená počas fermentačného procesu pomáha… Čítaj ďaľej

Pri tejto diéte sa nesmie zabúdať obmedziť príjem cukrov a tukov. V tomto smere by mal jablčný ocot znižovať chuť na sladké a podporovať chuť na konzumáciu zeleniny a obilnín. Treba však zdôrazniť, že pri diétnej kúre s jablčným octom sa ocot nesmie konzumovať v nezriedenej forme. Výrazne poškodzuje sliznicu tráviaceho traktu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach