Suroviny na sendviče s lososom a bryndzou:
100 g plátkov údeného lososa, 125 g bryndza s údenou chuťou, 8 ks toastových chlebov, 1 balík zelených šalátových listov, 2 červené papriky, kapie, 2 kyslé uhorky, pokrájané nadrobno, 60 g uhorky šalátovej pokrájanej nadrobno, ½ nadrobno posekanej šalotky, 30 g masla, 1 šalotka, nadrobno pokrájaná a opečená na oleji, soľ a korenie
Postup:
Papriky opečieme, ošúpeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame po dĺžke na 5 cm kusy. Chlebík opečieme v toastovači. Z masla, bryndze, surovej a opečenej šalotky, uhoriek, soli a korenia vymiešame nátierku. Natrieme ju na chleby na ne dáme losos, papriku a šalátové listy. Spojíme vždy po dva a prekrojíme ich napoly po uhlopriečke. Získame tak 8 ks chlebíkov. Sendviče s lososom a bryndzou podávame napríklad aj k vínku.
Tip:
Údeného lososa môžeme nahradiť čerstvým, opečeným na masle o hrúbke 8 mm.