Trojfarebná kandizovaná tekvica

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Kandizovaná tekvica – suroviny:

1 kg tekvice, 500 g kryštálového cukru, citrónová šťava, ananásová aróma, potravinová farba: žltá, červená, zelená

Postup:

Očistenú, na kocky nakrájanú tekvicu namočíme na 24 hodín do vody  s citrónovou šťavou. Po 24 hodinách vodu zlejeme, tekvicu posypeme cukrom  a necháme 24 hodín odležať. Pridáme trochu nasekanej citrónovej kôry, hrebíček, ananásovú arómu a varíme, dokiaľ tekvica zosklovatie. Následne necháme tekvicu odkvapkať, rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie  a sušíme v trúbe pri 45 C. Dostatočne usušenú tekvicu preložme do misy a premiešame s krupicovým cukrom. Môžeme obaliť aj práškovým cukrom, ale nakoniec preosejeme cez sitko, aby sa prebytočný cukor odstránil. Takto pripravenú tekvicu vložíme do zaváracích pohárov, oviažeme voskovým papierom, aby k tekvici mohol ísť vzduch  a uložíme na suché miesto. Do pohára môžeme pridať aj škoricu či hrebíček. Tekvica získa inú chuť.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvicový džem s orechami

Tekvicový džem s orechami

40 minútEnergia: 171 kcal.Tekvicový džem s orechami je jesennou špecialitou. Suroviny (vystačí na asi 5 pohárov à 200 ml): 1 kg tekvice Hokkaido (nelúpanej, očistenej a nakrájanej na… Čítaj ďaľej

Tekvicovú šťavu, ktorá nám zostala po namočení tekvice nevylievame, urobíme si z nej sirup. Do šťavy pridáme  na štvrtky nakrájané jabĺčka, šťavu z 2 citrónov, 3 hrebíčky, privedieme k varu. Po vychladnutí vyberieme hrebíčky, rozmixujeme a dáme do pohárov. Pred konzumáciou treba zriediť vodou.

Ak chceme získať farebnú kandizovanú tekvicu, pridáme 1 ČL potravinárskej farby do vody, v ktorej nechávame tekvicu namočenú 24 hodín.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach