Jahodový koláč s vanilkovým krémom

Doba prípravy 80 minútEnergia: 343 kcal.Náročnosť

Suroviny na Jahodový koláč s vanilkovým krémom (rozpočet na 16 porcií):

Cesto: 150 g Hery, 1 vajce, 80 g práškového cukru, 220 g hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

Plnka: 600 ml mlieka, 200 g krupicového cukru, 2 vanilkové pudingy, 250 g mäkkého tvarohu

Ešte budeme potrebovať: 250 g jahôd, 1 balenie číeho želé

Jahodový koláč s vanilkovým krémom

Postup:

Tuk pokrájame na kúsky, pridáme cukor, vajce a preosiatu múku s kypriacim práškom. Všetko spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.

Odležané cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme z neho 5 mm plát. Z plátu vykrojíme kruh o priemere tortovej formy ( asi 26 cm ). Plátom vyložíme dno formy. Zvyšné cesto rozvaľkáme na 4 cm široký pás a vyložíme ním okraje formy. Cesto na dne formy poprepichujeme vidličkou. Cesto potom predpečieme v rúre asi pri 180 stupňochy počas asi 15-tich minút.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodové rezy

Jahodové rezy

50 minútSuroviny na jahodové rezy: 5 vajec, 5 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, jahodový džem, jahody, tuk a múka na… Čítaj ďaľej

Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý krém, ktorý zmiešame s tvarohom. Ešte teplú náplň rozotrieme na predpečený korpus. Múčnik vložíme do rúry a ešte ho dopekáme pri 180 stupňoch asi 30 minút.

Koláč necháme vo forme vychladnúť a potom na povrch poukladáme jahody. Potrieme ich tortovým želé, ktoré pripravíme podľa návodu na obale. Jahodový koláč s vanilkovým krémom dáme do chladničky vychladnúť a ztuhnúť najmenej na dve hodiny a najlepšie do druhého dňa.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach