Krémeš s jahodovou náplňou

Doba prípravy 60 minútEnergia: 462 kcal.Náročnosť

Tenká vrstva cesta, o to bohatšie vnútro – typická dobrota z Maďarska, to je krémeš s jahodovou náplňou.

Suroviny na krémeš s jahodovou náplňou:

Cesto: 500 g lístkového cesta, hladká múka, 100 g bielej čokolády

Na náplň: 600 g jahôd, 500 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, šťava z 1/2 citróna, kôra z 1/2 citróna, 250 ml smotany na šľahanie, 25 g želatíny, práškový cukor na posypanie

Krémeš s jahodovou náplňou
Krémeš s jahodovou náplňou

Postup:

Cesto rozdelíme na dve polovice a vyvaľkáme dva pláty o veľkosti 35×25 cm. Popicháme cesto vidličkou a pečieme na plechu s papierom pri 200 stupňoch asi 20 minút.

Upečené korpusy necháme vychladnúť, na jeden z nich položíme odĺžnikovú formu o veľkosti 20×30 cm a povrch potrieme rozpustenou bielou čokoládou.

Jahody nakrájame nadrobno, tretinu dáme na bok a zvyšné rozmixujeme. Tvaroh zmiešame s cukrom, šťavou a kôrou. Smotanu vyšľaháme a pridáme do tvarohu. Potom vmiešame rozmixované jahody a zvyšné jahody nakrájame na kúsky. Do 100 ml studenej vody vsypeme želatínu a za stáleho miešania zahrejeme takmer k varu.

Mohlo by vás zaujímať

Medový krémeš

Medový krémeš

60 minútSuroviny na medový krémeš: Cesto: 2 celé vajíčka, 2 lyžice medu, 4 lyžice mlieka, 5 dkg masla, 10 dkg cukor, 45 dkg hladká múka, 1… Čítaj ďaľej

Horúcu želatínu potom vlejeme do náplne a dôkladne premiešame. Pripravenú jahodovú náplň nakoniec rozotrieme na korpus v obdĺžnikovej forme.

Mohlo by vás zaujímať

Šťavnatý jahodový koláč

Šťavnatý jahodový koláč

Nepresladený a plný chuti – skrátka ideál! O to, aby bolo cesto krásne vláčne, sa postará cmar, o chrumkavosť obľúbená omrviinky … a o vôňu … Čítaj ďaľej

Druhý korpus rozkrájame na 10 obdĺžnikov, rozložíme ich na náplň a pocukrujeme. Hotový krémeš necháme v chladničke stuhnúť a pokrájame na kocky.

stock.adobe.com

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach