Jahodová minicharlotta s tvarohom

Doba prípravy 45 minútEnergia: 300 kcal.Náročnosť

Suroviny na jahodovú minicharlottu s tvarohom ( rozpočet na 6 porcií ):

120 g podlhovastých piškót, 300 g jahôd, 250 g mäkkého tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 ml šľahačky, 4 pláty želatíny

Jahodová minicharlotta
Jahodová minicharlotta s tvarohom

Postup:

Podlhovasté cukrárske piškóty prekrojíme na polovicu a vyložíme nimi malé kruhové tortové formy (priemer 10 cm) po obvode.

Jahody dobre očistíme a umyjeme. Polovicu jahôd odložíme na bok. Zvyšné jahody rozmixujeme a zmiešame ich s tvarohom, práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Polovicu šľahačky vyšľaháme a spojíme s ochuteným tvarohom.

Pláty želatíny namočíme do studenej vody a necháme ich napučať. Druhú polovicu šľahačky privedieme do varu a odstavíme. Necháme v nej rozpustiť želatínu a všetko vlejeme do tvarohu.

Mohlo by vás zaujímať

23. júna

Jahodová tortička

45 minútJahodová tortička s vanilkovým pudingom je vynikajúcim koláčikom, ktorý vás osvieži počas horúcich dní. Jahodová tortička – suroviny: Na cesto: 175 g zmäknutého masla alebo… Čítaj ďaľej

Pomocou cukrárskeho sáčika nastriekame náplň do formičiek s piškótami a do stredu vtlačíme celú jahodu.

Charlotty uložíme do chladničky a necháme ztuhnúť. Po ztuhnutí vyberieme z formičky a povrch ozdobíme kúskom jahody. Jahodová minicharlotta s tvarohom je hotová.

Tip:

Jahodovú minicharlottu s tvarohom môžeme ozdobiť aj mätou alebo lupienkami mandlí.

Foto: https://stock.adobe.com

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach