Suroviny na jahodovú minicharlottu s tvarohom ( rozpočet na 6 porcií ):
120 g podlhovastých piškót, 300 g jahôd, 250 g mäkkého tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 ml šľahačky, 4 pláty želatíny
Postup:
Podlhovasté cukrárske piškóty prekrojíme na polovicu a vyložíme nimi malé kruhové tortové formy (priemer 10 cm) po obvode.
Jahody dobre očistíme a umyjeme. Polovicu jahôd odložíme na bok. Zvyšné jahody rozmixujeme a zmiešame ich s tvarohom, práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Polovicu šľahačky vyšľaháme a spojíme s ochuteným tvarohom.
Pláty želatíny namočíme do studenej vody a necháme ich napučať. Druhú polovicu šľahačky privedieme do varu a odstavíme. Necháme v nej rozpustiť želatínu a všetko vlejeme do tvarohu.
Mohlo by vás zaujímať
Pomocou cukrárskeho sáčika nastriekame náplň do formičiek s piškótami a do stredu vtlačíme celú jahodu.
Charlotty uložíme do chladničky a necháme ztuhnúť. Po ztuhnutí vyberieme z formičky a povrch ozdobíme kúskom jahody. Jahodová minicharlotta s tvarohom je hotová.
Tip:
Jahodovú minicharlottu s tvarohom môžeme ozdobiť aj mätou alebo lupienkami mandlí.
Foto: https://stock.adobe.com