Jahodová bábovka s riccotou

Doba prípravy 100 minútNáročnosť

Jahodová bábovka s riccotou – suroviny:

100 g čerstvých jahôd, 200 g polohrubej múky, 150 ml mlieka, 150 g cukru, 80 g masla, 130 g ricotty, 4 vajíčka, 1/2  prášku do pečiva, práškový cukor na posypanie, jahody na ozdobu

Jahodová bábovka s riccotou

Postup:

Vymiešame maslo s cukrom do penista, pridáme žĺtka, ricottu, mlieko a múku s práškom do pečiva. Jahody umyjeme a očistíme od stopky. Z bielkov vyšěaháme hustý sneh a zěahka ho vmiešame do cesta. Nakrájame na menšie kúsky jahody a primiešame do cesta. Formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou.

Mohlo by vás zaujímať

Exotická bábovka s ananásom

Patríte k tým, ktorí majú v obľube osvedčené recepty ? Skúste si upiecť starú dobrú a osvedčenú bábovku – ale tentoraz s ananásom. Táto exotická… Čítaj ďaľej

Cesto do nej rovnomerne navrstvíme, vrch prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pri tejto teplote pečieme asi 50 minút. (15 minút pred dopečením odoberieme alobal) Hotovú bábovku vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom vyklopíme a pocukrujeme. Ozdobíme ešte čerstvými jahodami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach