Piškótová roláda s kúskami jahôd

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na piškótovú roládu s kúskami jahôd ( rozpočet na 10 porcií):

Korpus:

Náplň:

  • 250 g kyslej smotany
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g jahodového pretlaku
  • 100 g jahôd
  • 10 g želatíny
  • práškový cukor
Piškótová roláda
Piškótová roláda s kúskami jahôd

Postup:

Piškótové cesto pripravíme vyšľahaním vajec s krupicovým cukrom. Najskôr vajcia šľaháme asi 5 minút na vodnom kúpeli tak, aby sa nahriali. Lepšie sa potom vyšľahajú do hustej peny. Ďalej šľaháme vajcia asi 10 minút, až je hmota hustá. Nakoniec pridáme vanilínový cukor a zľahka vmiešame hladkú múku.

Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme pri 200 stupňoch asi 8 minút. Upečený korpus ihneď stočíme a necháme vychladnúť.Potom opatrne odtrhneme papier na pečenie.

Mohlo by vás zaujímať

Kakaová roláda so smotanovou náplňou

Kakaová roláda so smotanovou náplňou

15 minútEnergia: 2456 kcal.Kakaová roláda se smotanovou náplňou – suroviny: Na cesto: 4 vajcia, 4 polievkové lyžice (PL) studenej vody, 8 PL kryštálového cukru, 8 PL lyžíc polohrubej múky,… Čítaj ďaľej

Kyslú smotanu zmiešame s cukrom, prepasírovaným jahodovým pretlakom a kúskami jahôd. Želatínu namočíme do 100 ml studenej vody a necháme asi 5 minút napučať. Potom ju zahrejeme takmer do varu a horúcu ju vlejeme do kyslej smotany. Dobre premiešame a rozotrieme na korpus.

Keď začne náplň tuhnúť, stočíme plát pomocou utierky do rolády. Hotovú roládu zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť. Piškótovú roládu s kúskami jahôd podávame napríklad ku káve.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach