Jahodová tortička

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Jahodová tortička s vanilkovým pudingom je vynikajúcim koláčikom, ktorý vás osvieži počas horúcich dní.

Jahodová tortička – suroviny:

Na cesto: 175 g zmäknutého masla alebo margarínu, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, 250 g hladkej múky, ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva

Na náplň: 1 balíček Pudingu s vanilkovou príchuťou, 500 ml mlieka, 100 g cukru, 1 vajce, 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Smeta-fixu

Na ozdobenie: 500 g umytých jahôd, 1 balíček tortového želé červeného, 250 ml vody

Ešte potrebujeme: formu na koláč (Ø 27 cm) alebo tortovú formu (Ø 26 cm)

Jahodová tortička

Postup:

Na cesto ušľaháme maslo alebo margarín, práškový cukor, vanilínový cukor a vajce elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme do misy s penou a zamiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na  koláč (Ø 27 cm) alebo do tortovej formy (Ø 26 cm) a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. 

  • Elektrická rúra: 180°C       
  • Teplovzdušná rúra: 160°C       
  • Plynová rúra: stupeň  3         
  • Doba prípravy: asi 20 minút
  • Doba pečenia: asi 25 minút

Upečený korpus necháme vo forme 5 minút vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme na kuchynskú mriežku. Na náplň pripravíme puding z pudingového prášku, mlieka, cukru a vajca. Uvarený puding necháme za častého miešania vychladnúť. Smotanu a smeta-fix ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Šľahačku zľahka vmiešame do vychladnutého pudingu. Krém rovnomerne rozotrieme na korpus a obložíme jahodami. Tortové želé pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Pomocou lyžice jahody polevou zalejeme. Pred podávaním uchovávame v chlade.

Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach