45 minút
Suroviny:
horčičné semienko, 1 ks fenykel, 2 strúčiky cesnaku, 2 cm zázvoru, 1 ks cibule, 3 zemiaky, 3 mrkvy, 1 karfiol, 250 ml kokosového mlieka, 250 g hrášku, kurkuma
Postup:
Na oleji opražiť horčičné semienko, fenykel, cesnak zázvor, cibuľu pokrájané na kocky, osoliť. Na chvíľu podusiť pod pokrievkou. Pridať kurkumu a na kocky pokrájané zemiaky, mrkvu a karfiol. Podliať vodou a kokosovým mliekom. Podusiť do mäkka, pridať hrášok.
Masala:
Na olej osmažiť korčičné semienka, semená koriandra a na tenké plátky pokrájanú cibuľu. Podusiť za občasného miešania 20 – 25 min. Osoliť, pridať mletý koriander, chilli. Cibuľovú masalu vmiešame do zeleninového karí, pridáme koriandrovú vňať a garam masalu