Suroviny na pomarančový koláč:
130 g masla, 200 g práškového cukru, 1 pomaranč, 1 citrón, 1 ks vanilka, 2 ks vajcia, 225 g hladkej múky, 1/4 čl kardamómu, 1a1/2 čl prášku do pečiva, 1/2 čl soli, 200 g kyslej smotany
Sirup: 1 ks pomaranč, 1 ks citrón, 3 čl pomarančového likéru Cointreau, práškový cukor, 6 toboliek kardamómu, 1 palička škorice
Postup:
Predhrejeme rúru na 170 º C, formu na koláč vymažeme a vysypeme múkou. Vymiešame cesto do krémovej konzistencie. Pridáme citrón a vanilku. Vymiešame vajcia. Dodáme prášok do pečiva a kardamóm, soľ. Zmes pridáme do cesta, dáme do formy a cca hodinu pečieme. Suroviny na sirup spolu uvaríme. Precedíme a nalejeme na popichaný koláč. Z plechu vyberieme až po vychladnutí.
Tip: Na obmenu receptu môžeme použiť do cesta aj korenie na sladké pečenie.
Autor: Marek Mráz
Tip redakcie:
Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.
Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?. Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.