Suroviny na zemiakový šalát s vajíčkom:
300 g hrášku, 300 g mladej mrkvy, 140 g kukurice, 200 g cibule, 100 ml olivového oleja, 2 polievkové lyžice horčice, soľ, korenie, worchester, 20 ml octu (alebo nálevu z uhoriek), 1 kg uvarených zemiakov, 150 g sterilizovaných uhoriek
Postup:
Hrášok, mrkvu a kukuricu necháme okvapkať. 200 g cibule nakrájame na väčšie kocky alebo prúžky a krátko orestujeme na oleji. Ako náhle cibuľa čiastočne zosklovatie, odstavíme ju zo sporáka, pridáme horčicu, soľ, korenie, kvapku worchesteru, ocot a premiešame. Uvarené zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a premiešame s nálevom. Uhorky nakrájame na kocky a spoločne s odkvapkanou zeleninou pridáme k zemiakom.
Mohlo by vás zaujímať
Premiešame a dáme odležať do chladničky. Môžeme pripraviť aj variant s majonézou (375 ml) a kyslou smotanou (200 ml), iba znížime množstvo oleja na orestovanie cibule na nevyhnutné množstvo, rovnako ako aj horčicu a ocot.