20 minút
Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
2 konzervy tuniaka na cestoviny, 400 g cestovín špagety, 2 zrelé paradajky, 2 krajce chleba, 2 strúčiky cesnaku, štipľavá paprika, 2 PL extra panenského olivového oleja, čerstvý petržlen, soľ
Postup:
V osolenej vode uvaríme špagety. Z paradajok odstránime semienka a nakrájame ich na kocky. Z chleba okrájame kôrku a nakrájame ju na kocky. Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja, môžeme tiež pridať olej z tuniaka a opečieme 2 roztlačené strúčiky cesnaku so štipľavou paprikou. Pridáme nakrájanú chlebovú kôrku a opekáme ju, kým nezhnedne. Odkvapané špagety ochutíme tuniakom, opečenou chlebovou kôrkou, kockami paradajok a čerstvým posekaným petržlenom.