70 minút
Suroviny:
250 g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, majoránka, soľ, čierne korenie, 1 hrnček ryže, 3 papriky, 1 l paradajkovej šťavy
Postup:
Uvaríme si hrnček ryže a necháme ju vychladnúť. Postrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, mleté mäso, vajíčko, majoránku, soľ, čierne korenie zmiešame a pomocou strúhanky tvarujeme guľky, prípadne hmotu tlačíme do očistenej papriky. K rajčinovej šťave pridáme cca. 300 ml vody, korenie podľa chuti, cukor a soľ. Pripravené naplnené papriky a prípadne mäsové guľky, dáme na cca. 60 min. variť do omáčky. Podávame s varenými zemiakmi alebo s pečivom.