Špargľa s holandskou omáčkou a šunkou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Špargľa s holandskou omáčkou a šunkou – suroviny:

500 g špargle, 1 lyžičky soli, 1 kocka cukru, 1 l vody, 250 g masla, 3 žĺtky, soľ, mleté biele korenie, 1 malá cibuľa, 1 lyžica vínneho octu, trocha mletej feferónky, pár kvapiek citrónovej šťavy

Postup:

Špargľu umyjeme, ošúpeme a uvaríme vo vode so soľou a cukrom. Maslo na panvici roztopíme a odstavíme. Do plytkej ndoby dáme žĺtky, trochu soli a mletého bieleho korenia. Nádobu vložíme do hrnca s horúcou (nie však vriacou) vodou a zmes šľaháme do zhustnutia. Vyberieme z vody a za stáleho miešania pridáme rozpustené maslo a najemno nakrájanú cibuľu. Ochutíme vínnym octom, feferónkou a citrónovou šťavou. Špargľu s holandskou omáčkou a šunkou upravíme na tanier a ihneď podávame.

Mohlo by vás zaujímať

Špargľa so šunkou a syrom

25 minútEnergia: 433 kcal.Špargľa so šunkou a syrom – suroviny: 1 kg špargle, 1 lyžička soli, 4 lyžice masla, 1 lyžička cukru, 1 lyžička hladkej múky, 1/4… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach