15 minút
Suroviny na melónový kompót:
2 – 3 cukrové melóny po cca 1 kg, 2 kg želírovacieho cukru, 150 g medu, 500 ml hroznovej šťavy, 500 ml dezertného bieleho vína, šťava z 1 citróna, pol lyžičky škorice, pol lyžičky zázvoru (korenie nemusí byť)
Postup:
Z melónov vykrojíme guľôčky prípadne malé kolieska. Zvyšok prepasírujeme a šťavu primiešame k hroznovej šťave.melónové guľky zmiešame s cukrom a koreninami a necháme dve hodiny odležať. Potom naložíme do pohárov a rozlejeme vínom. Pomiešame melónovú citrónovú a hroznovú šťavu, pridáme med a zohrievame len dovtedy, kým sa med neroztečie.
Mohlo by vás zaujímať
Šťavu dolejeme do pohárov a ihneď uzavrieme. Sterilizujeme pri 85° asi 30 minút.