45 minút
Brokolica s pikantnou smotanovou omáčkou – suroviny:
1 kg brokolice, soľ, 1 cibuľa, 30 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 1/4 l mäsového vývaru, 1/4 l smotany, mleté čierne korenie, 125 g strúhaného ementálu
Postup:
Ružičky brokolice oddelíme od hlúbov. Hlúby ošúpeme a nakrájame na centimetrové kúsky. Prevaríme 2 l vody, ochutenej 2 lyžicami soli. Brokolicu v nej uvaríme domäkka. Na cedidle prepláchneme studenou vodou a dáme odkvapkať. Medzičasom očistíme a nadrobno nakrájame cibuľu. Na masle ju speníme do sklovita, poprášime múkou a podlejeme vývarom.
Mohlo by vás zaujímať
Vyvaríme do hustej omáčky. Zjemníme smotanou a za stáleho miešania varíme kým omáčka nezhustne. Osolíme okoreníme. Vmiešame strúhaný syr a necháme ho rozpustiť. Nalejeme na brokolicu a krátko zapečieme. Brokolica s pikantnou smotanovou omáčkou je hotová.