Suroviny:
Cesto na košíčky (pripraviť deň vopred): 120 g mäkkého masla, ½ kávovej lyžičky soli, 75 g práškového cukru, 25 g mandľového prášku, 200 g múky, 1 polievková lyžica Ricoré, 1 malé vajce
Plnka: 100 ml polotučného mlieka, 100 ml smotany, 120 g holandského kakaa, 120 g čokolády na varenie, 15 g jemného kryštálového cukru, 2 kávové lyžičky Ricoré, 20 ml vody, 20 g masla
Postup:
Cesto na košíčky: Zmiešajte maslo, soľ a práškový cukor. Pridajte vajce a nakoniec múku, mleté mandle a Ricoré. Dobre premiešajte. Prekryte cesto plastovou fóliou a nechajte cez noc v chladničke. Predhrejte rúru na 180 °C. Cesto rozvaľkajte a vykrajujte kolieska s priemerom väčším, ako sú formičky na tartletky (môžete použiť formičky na košíčky). Vykrojeným cestom vyplňte pripravené formičky. Vidličkou prepichnite dno tartletiek. Formičky prekryte papierom na pečenie. Pečte tartletky v rúre asi 15 minút a potom odoberte papier na pečenie.
Plnka: V hrnci priveďte do varu cukor s vodou a nechajte vzniknutý sirup vychladnúť. Uvarte mlieko, smotanu a sirup. Pridajte čokoládu nakrájanú na drobné kúsky. Nechajte variť niekoľko minút na miernom ohni a zľahka miešajte. Pridajte maslo, soľ, cukor, vajce, kakao a Ricoré. Dobre premiešajte. Opatrne naplňte pripravené košíčky čokoládovou náplňou, nechajte asi 30 minút vychladnúť v chladničke a podávajte.
Doba pečenia: 15 minút