Sicílska polievka – suroviny:
3 kg špikových kostí, 1 kg hovädzieho mäsa na polievku, 1/2 kg mrkvy, 1/2 kg petržlenu, 1 zeler, soľ, celé čierne korenie, 10 vajec
Knedličky: 1/2 kg hovädzieho mäsa ( najlepšie pliecko ), 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka
Postup:
špikové kosti, spolu s hovädzím mäsom na polievku, dáme do veľkého hrnca, pridáme asi 8 l vody, soľ, čierne celé korenie a varíme asi 1/2 hodinu. Po pol hodine zozbierame penu, pridáme očistenú koreňovú zeleninu a varíme asi ďaľšie dve hodiny. Takto pripravený silný vývar dvakrát precedíme.
Mohlo by vás zaujímať
Knedličky: hovädzie mäso pomelieme najemno, pridáme vajíčko, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Podľa potreby pridáme do takto pripravenej zmesi niekoľko polievkových lyžíc strúhanky, aby sme zmes zahustili. Zo zmesi vytvarujeme guľôčky a dáme ich zavariť do sicílskeho hovädzieho vývaru. Servírujeme v hlbokom tanieri. Do hlbokého taniera s horúcim sicílskym vývarom pridáme surové vajíčko. Sicílska polievka je hotová. Ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť !
Autor: Vincenzo Miele